treavalon.com

Mini Galerie Pax Christi

 

 

Uitleg van het beeldmerk:

 

Het schilderij "The Eye of the Fish" is door mij geschilderd in 2011. Hierop afgebeeld zien wij een deel van een vis.

Het oog van de vis kijkt, staart, tuurt en is soms verwonderd over de verschillende geëxposeerde kunstwerken.

Waarom de vis? De vis is een herkenningsteken voor christenen en heet officieel het Ichthus-teken. Het woord"Ichthus", vis in het Grieks is samengesteld uit de beginletters van de Griekse woorden voor Jezus, Christus, Gods Zoon en Redder.

De veelkleurigheid van het logo geeft de diversiteit en veelzijdigheid weer van de Mini Galerie Pax Christi. De tentoongestelde werken hebben inhoudelijk te maken met religie en levensbeschouwing.

 

 Elisabeth van Rijnsingen-Krijgsman

 

 

 

Na de proef van het tentoonstellen van de tekeningen van Elisabeth van Rijsingen – Krijgsman uit het boekje ‘Lonely this X-mas’ van Adri Appelman is besloten tot een definitieve vorm van tentoonstellen. Er worden in de minigalerie drie maandelijkse tentoonstellingen gehouden met als basis ‘kerk en gemeenschap’, ‘geloof’ ,  ‘religie’ en ‘levensbeschouwing’. De mini-galerie bevindt zich in de gang van de ontvangsthal naar de toren van de Petruskerk in Lelystad.  Aangezien het een mini galerie is,kunnen er zes foto‘s, tekeningen of andere voorwerpen worden opgehangen.

Aanspreekpunt van de Mini Galerie Pax Christi is Adri Appelman. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Telefoon: 0320 241556

Indien u gebruik wilt maken van de Mini Galerie Pax Christi dient u contact op te nemen met de galeriehouder zodat met hem het tijdpad en eventueel ook met de beheerscommissie de inrichting van de tentoonstelling besproken kan worden.

 

 

Naar boven

Copyright © 2014. Alle rechten voorbehouden treavalon.com