treavalon.com

treavalon.com presenteert met trots:

 

In god hebben we vertrouwen; alle anderen strikt kontant!

Trouwen 

Ramsjen in de liefde

Lonely this X-mas

Kerstverhaaltjes voor puntmutsen en treesjes

 

 

 

In god hebben we vertrouwen;

alle anderen strikt kontant!

 

 

De levensverhalen van een groot aantal stamgasten van café ´DE GROOTE DORST' worden in dit boek verteld o.a. de vriendschap tussen de blinde Joodse Maup en de Vietnamdeserteur Stephen; het intensieve maar kortstondige contact tussen de priester van de buurtkerk en de wulpse barjuffrouw en het bijzondere verhaal van ‘Bloem’, de bloemenkoopman met de nooit verse bloemen.

 

Vertrouwen staat in dit boek centraal maar ook jeugdig elan, weemoed, toekomst- perspectieven en melancholie maken deel uit van dit boek. Net als alle andere aspecten van het leven.

 

 

 

Titel In God hebben we vertrouwen; alle anderen strikt kontant!
Auteur Adri Appelman ©2016
Aantal pagina's 84
Aantal excemplaren 150
Uitvoering Paperback A5
ISBN/EAN 978-90-817997-3-7
Vaste prijs € 12,50
Bezorgkosten € 1,95
Bestellen rek.nr. NL40INGB 0004 3246 27 t.n.v. A.J.W. Appelman
Informatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

TROUWEN

 

40 JAAR VOLTREKKEN VAN HUWELIJKEN

 

Adri Appelman (1948), auteur en trouwambtenaar, geeft met dit boek op een ludieke en serieuze manier inzage in de wereld van trouwen zoals dat in een grote stad plaatsvindt. Sinds 1975 heeft hij ruim 4300 huwelijken voltrokken: zowel ‘ten stadhuize’, op stadsdeelkantoren als op bijzondere locaties: gevangenissen, ziekenhuizen,  kerken, zelfs op varende schepen en met zijn blote voeten in het zand van strandjes. Verhalen over  inspirerende, maar ook dramatische huwelijken. De verhalen uit dit  boekje zullen niet alleen herkenbaar zijn voor collega’s,  maar  ook inspirerend voor alle toekomstige trouwlustigen. Het is een boek dat voor iedereen, of je nu wel in huwelijkssprookjes gelooft, een uitdaging om te lezen. Zonder daarbij de werkelijkheid uit het oog te verliezen.

 

Een stukje uit het boek: Nee, ik had ze niet eerder gezien en ja, ik had de bruid alleen vijf minuten per telefoon gesproken. Ze wilden geen ringen wisselen tijdens de partnerschapregistratie en ze zouden met tien personen, inclusief vier getuigen, komen. Ze hadden geen bijzondere eisen want “hij was al eerder getrouwd geweest”, maar het moest wel gezellig worden.

Daar kwamen ze binnen. Twintig jaar leeftijdsverschil. Hij in spijkerbroek met gaten en herstellapjes erop en op zijn krullerige haar een zwarte goochelaarshoed. Zij in een korte jurk met een carnavalsdiadeem in het haar. Ook de rest van het gezelschap was redelijk alternatief maar waarschijnlijk wel goed opgeleid. Na een aantal bijdehante opmerkingen van het gezelschap begon ik aan mijn verhaal. Ik heb ze tevens uitgelegd dat een huwelijk na het uitspreken van het ‘jawoord’ al een feit is, maar dat er pas van partnerschapregistratie sprake is als alle handtekeningen op de aktebladen zijn gezet. Waarop ik de bode voorstelde de deur maar op slot te doen totdat iedereen getekend had. Met de mobiele telefoons werden de nodige foto’s genomen. Na het wat stroeve begin werd het eigenlijk steeds gezelliger. Alleen kregen ze bij het weggaan geen partnerschapregistratieboekje, een mooi woord voor bij het Scrabbelen,  want het stadsdeel werkt heel marktconform: waar niet voor betaald is krijg je niet. Aangezien ze dus niet voor het boekje hadden betaald eindigde ik met het feliciteren en wenste ze een goede toekomst toe. Nadat ik iedereen had overgedragen aan de goede zorgen van de bode werd ik bedankt voor de bewezen diensten door een toch wel ruimhartig applaus.

 

 

Titel TROUWEN
Auteur Adri Appelman
Aantal pagina's 82
Illustratie 1 (in kleur)
Uitvoering Paperback A5
ISBN/EAN 978-90-817997-0-6
Vaste prijs € 12,50 + € 1,95 verzendkosten
Bestellen Bedrag + verzendkosten overmaken op bankrek.nr NL40 INGB 0004 3246 27 t.n.v. A.J.W. Appelman te Lelystad. (adres vermelden!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Ramsjen in de liefde

  

Ervaringen van een trouwambtenaar

De Amsterdamse trouwambtenaar Adri Appelman deelt zijn ervaringen van ruim 35 jaar voltrekken van huwelijken in Amsterdam met de lezer. Meer dan 4000 huwelijken heeft hij inmiddels voltrokken en het einde is nog niet in zicht. Adri zag de kleuren van de bruidsjurken veranderen van wit in pasteltinten, de lengte van lang naar kort en weer terug. En dat meerdere malen. In dit boek vertelt hij over trouwlustigen, variërend van een heroïneverslaafde tot homo, van de bruid die aan haar vijfde huwelijk toe was tot de bruidegom die stierf voordat zijn kind werd geboren en over huwelijken die op het strandje van 'Kaap Kot' maar ook in de Amsterdamse Jordaan werden voltrokken.

 

  

 

auteur:

Adri Appelman

aantal pagina's:

48

uitvoering/formaat: 

paperback 12,5 x 20 cm  

prijs:

€ 12,95

verzendkosten:

€ 1,95

uitgeverij: 

A.J.W. Appelman

Bestellen:

Bedrag + verzendkosten overmaken op bankrek.nr NL40 INGB 0004 3246 27 t.n.v. A.J.W. Appelman te Lelystad. (adres vermelden!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lonely this X-mas

 

11 bijzondere kerstverhalen

Met tekeningen van Elisabeth van Rijsingen-Krijgsman

Dit is het tweede boek van Adri Appelman. Na ‘Ramsjen in de liefde’ over zijn ervaringen als trouwambtenaar in Amsterdam, verschijnt nu een eerste, gelimiteerde, gesigneerde uitgave van 250 exemplaren. Dit boek bevat 11 bijzondere kerstverhalen. Fantasie, werkelijkheid en zijn persoonlijke levenservaringen lopen door elkaar heen.

De verhalen variëren van een éénouder-bijstandsgezinnetje in de Amsterdamse volksbuurt De Pijp tot een gescheiden vader die na het bezoek aan de begraafplaats van zijn overleden dochter zijn kerstavond tegemoet rijdt, tot de inzichten die Maria kreeg op de geboortedag van haar zoon Jezus. Bijzondere verhalen met bijzondere verhaallijnen.

Bij ‘lonely this x-mas’  vermelden wij u dat de netto-opbrengst naar twee goede doelen gaan.

 

UITVERKOCHT!! 

 

auteur:

Adri Appelman

aantal pagina's

44

illustraties:

11

uitvoering/formaat:

paperback 12,5 x 20 cm

prijs:

€ 9,50

verzendkosten:

€ 1,95

uitgeverij/bestellen

A.J.W. Appelman  

 

 

Naar boven

Copyright © 2014. Alle rechten voorbehouden treavalon.com